Nosework-harrastajan joulukalenteri osa 3 & 4:

Eläintenkouluttaja/ylituomari Miira Hellsten käy läpi vääriä uskomuksia nosework-säännöistä ja koulutustavoista sekä vinkkaa, mitä säännöt sanovat tai mikä olisi toimivampi koulutustapa.

Miiralle saa vinkata sääntövääristymiä ja koulutusväittämiä korjattavaksi 🙏🏽 Kalenteri ilmestyy noin 1-3 päivän välein.

Väite 3: Maahanmenon kätköllä ilmaisuna tekevä koira ei voi ilmaista korkeaa kätköä.

Vastaus: Kyllä voi. Koira voi ensin tarkentaa kuononsa mahdollisimman lähelle kätköä ja sen jälkeen mennä maahan. Tähän voi lisäksi kouluttaa sen, että maahanmeno-istumis-seisomis-ilmaisuun koulutetaan katseen suuntaaminen kätköönpäin.

Väite 4: Koira ei saa koskea kätköön, joten sille ei kannata kouluttaa kuonokohdennusta ilmaisuksi.

Vastaus: Ilmaisutyyli on sääntöjenmukaisesti vapaa, kunhan ohjaaja osaa lukea koiransa eleitä. Koira saa koskettaa (kevyesti) kuonolla kätköä eli kuonokohdennus on yksi tapa ilmaista kätkön paikka. Sen sijaan kätköä ei saa runnella eli läppäistä tassulla, raapia, työntää kuonolla, purra tai nuolla virhepisteiden uhalla.